Uravnoteženje mreže i optimizacija rasporeda tokova električne energije

kako uz pomoć fleksibilnosti možete povećati svoje prihode?

Uravnotežite mrežu uz pomoć pomoćnih usluga

Energetski resursi koji se mogu dispečirati u stanju su stvoriti veću vrijednost kada se njima upravlja putem virtualne elektrane. Veliki energetski potrošači mogu imati ključnu ulogu u pružanju uravnoteženja energije u mreži. Korištenje energije kojom se kvalitetnije upravlja može stvoriti prihode na mjestima gdje su se do tada bilježili isključivo troškovi. Tvrtka Nano Energies izgradila je digitalnu energetsku platformu na pet tržišta u središnjoj i istočnoj Europi.

Pouzdani partner koji stoji između vas i ostatka mreže

Tvrtka Nano Energies vaša je veza s mrežnim operatorom, što uključuje usluge dispečiranja, trgovanja i prognoziranja. Operator vam donosi prihode kada doprinosite uravnoteženju mreže.

Otkuda dolazi fleksibilnost?

Fleksibilnost nalazimo gdje god se uporaba energije može preusmjeriti. Bilo tijekom proizvodnje ili potrošnje energije, primjerice, u proizvodnji ili hladnom skladištenju. Fleksibilnost je svuda oko nas, a ponekada je možemo pronaći i na neočekivanim mjestima. Slobodno nam se obratite i pomoći ćemo vam da doznate jesu li vaši uređaji fleksibilni, kao i kako vam možemo pronaći nove izvore prihoda i na taj vam način umanjiti račune za energiju.

Proizvodnja električne energije

Ako imate postrojenje koje proizvodi električnu energiju na način da se ona može preusmjeriti – možemo vam pomoći da je učinite unosnijom.

Pričuvni generatori
Kogeneracije
Bioplinska postrojenja
Postrojenja na biomasu
Sunčana i vjetrena postrojenja

Reguliranje potražnje

Ako imate poslovanje koje koristi goleme količine energije i postoji mogućnost njihova smanjenja – možemo surađivati.

Podatkovni centri
Staklenici
Proizvodnja čelika
Proizvodnja cementa
Tvornice papira
Proizvodnja stakla
Kemijska proizvodnja
Proizvodnja

Skladištenje energije

Skladištenje energije može se odnositi na baterije, ali i na toplinu i hlađenje, a mi vam možemo pokazati kako da optimizirate svoja postrojenja za skladištenje.

Toplinska akumulacija
Baterijsko skladištenje
Centri za hladno skladištenje

Mala postrojenja zasebno ne mogu znatno doprinijeti mreži. No ako ih „nagomilamo“, njihov potencijal eksponencijalno raste

Mala postrojenja zasebno ne mogu pomoći mreži: ako ne proizvode desetke megavata električne energije, operatoru su vezane ruke. No zato možemo povezati uređaje od čak 0,2 MW i spojiti ih u jednu virtualnu elektranu. Kada agregirate tako male resurse, njihov potencijal višestruko raste, baš kao i njihov zajednički doprinos mreži.

O nama

Danonoćno se brinemo za vašu dobit

Pružamo usluge danonoćnog dispečiranja i upravljanja na daljinu našim cjelokupnim portfeljem uređaja.

Pokrit ćemo troškove priključenja

i vrlo brzo ćete dobiti novi, nerizični izvor prihoda
1. korak

Stručna analiza

Radit ćemo na pronalasku fleksibilnosti u vašim energetskim sustavima. Utvrdit ćemo čime se sve može upravljati i kada, te vam pomoći da iznađete savršen operativni plan. Ova je usluga besplatna.

2. korak

Priključenje

Sigurno ćemo se priključiti na vaše uređaje kako bismo mogli pratiti vaše sustave i upravljati njima na daljinu u skladu s operativnim planom koji ćemo osmisliti za potrebe vašeg poslovanja.

3. korak

Stavljanje u pogon

Nakon uspostavljanja komunikacijske veze, prikupit ćemo vaše energetske podatke i podijeliti ih s tržišnim operatorom.

4. korak

24-satni nadzor i dispečiranje

Neprekidno ćemo pratiti tržišne i prognoze kako vi to ne biste morali raditi. Nadalje, ažurirat ćemo svoje modele umetanjem najnovijih podataka o cijenama kako bismo maksimizirale vaše prihode i vašoj imovini ostvarili najveću moguću zaradu.

Povežite se u našu virtualnu elektranu. Pomozite mreži i ostvarite zaradu.

Obratite nam se